Weekendje Ibiza!

Nick-in-een-Blogrondje Bah bah! Mijn periode in Valencia zit er bijna weer op. Nu terugdenkend aan de afgelopen maanden springen er wel een aantal dingen uit die me lang bij zullen blijven. Dingen die ik gezien heb, plekken die ik bezocht heb of mooie gesprekken.. Life is not so bad hier in España. Van de uitstapjes die ik gemaakt heb staat er toch wel eentje bovenaan.

Ibiza baaaaby!

Afgelopen november was namelijk het moment dat ik met een grote glimlach richting het vliegveld van Valencia ging. Het was het moment dat ik de Middellandse Zee even vanaf de andere kant van Valencia ging bekijken, het was tijd voor een lang weekendje Ibiza! Ik had al een paar keer aan zee gestaan en m´n ogen wat extra dichtgeknepen en gefantaseerd dat ik het eiland zag zien liggen en nu eindelijk was het zo ver dat ik er echt heen ging.

Ik ging op bezoek bij een goed vriendinnetje van mij die daar een aantal maanden woonde en werkte, dus ik had meteen een eigen personal guide erbij! Hoe relaxt is dat?! Na dat zij mij opgepikt had van het vliegveld gingen we meteen Ibiza-Stad in voor een gezellig hapje en een drankje.

De volgende ochtend moesten we op tijd op, want we gingen hiken met een gids langs de mooiste en soms bijna onbegaanbare paadjes. Wat een ervaring was dit zeg! We hebben echt kunnen genieten van de mooiste uitzichtplekjes en tofste baaitjes van Ibiza. Zo relaxt om hier even lekker door die natuur te wandelen als je de hele tijd in zo´n drukke stad als Valencia bent. En dan als kers op de taart dit soort plekjes spotten man, man wat zijn er toch een hoop prachtige plekken en dat zo dicht bij huis.

Tijdens de hike raakten we aan de praat met andere deelnemers aan deze wandelroute. Zo was er een Engelsman van tegen de 50 die al een jaar of 20 op het eiland woonde en vertelde dat hij de route die wij nu wandelde, een jaar of 15 geleden ook liep. Er was hier toen een illegale party aan de gang die wel drie dagen duurde! Oh man! Ik zie het al helemaal voor me op zo´n adembenemend mooie locatie, alleen te bereiken via bijna onbegaanbare paadjes, dansen tot de zon op komt en vervolgens weer onder gaat. Wat een tijd moet dat geweest zijn!

wat-een-eiland-blog

Na de hike zijn we zelf nog naar een baaitje gegaan om heerlijk in de zon te liggen en te genieten van de nog steeds mega lekkere temperatuur in november!!! Hallooo november inderdaad! Vervolgens hebben we een ander baaitje opgezocht waar je echt een belachelijk mooie zonsondergang hebt. Hier kwamen we bij Cala Escondida een nieuw chirinquito (een klein houten strandtentje) bij Sant Josep de sa Talaia. Wat een echte aanrader is overigens! Hier zitten mensen met trommels, djembe’s en andere instrumenten muziek te maken terwijl de zon ondergaat echt een paar kippenvel momentjes te pakken gehad.

ibiza-blog-cala-escondida

Helaas was het al iets te donker voor een fotootje, dus deze heb ik gepikt van hun facebook gepikt!

Hier raken we ook aan de praat met een Nederlandse man die hier al meer dan 30 jaar woont. We horen wat mooie verhalen van alle jaren en Cala Escondida waar wij zitten blijkt van zijn dochter te zijn. Zelf heeft hij ook een bar waar live muziek gespeeld wordt in Ibiza-Stad. Teatro Pereyra, een prachtige zaak in het centrum van het stadje. Hier zijn we vervolgens natuurlijk ook even gaan kijken en hebben we genoten van een paar drankjes en de live muziek.

De volgende dagen heeft dat vriendinnetje van mij nog een paar van haar favoriete spots op het eiland laten zien en zo neem ik nog een duik in de zee, bij echt één van aller mooiste baaitjes waar ik ooit geweest ben in het noorden van het eiland. Daarnaast zijn we nog wezen kijken bij een hippie markt in Cala Llenya, wat ook erg leuk was en waar je veel interessante types ziet lopen. Helaas vlogen deze dagen natuurlijk veel te snel voorbij, maar Ibiza het eiland waar ik van jongs af aan over gedroomd en gefantaseerd had heeft me echt gegrepen. Wat een fantastisch eiland en ik zeg dan ook dankjewel en tot gauw!

PROOST

Nick

Geschreven door Nick, naast levensgenieter pur sang, ook tekstschrijver voor Sprankelend Spanje. Woont momenteel in Valencia en is gek op eten, drinken, muziek en een zonnetje.

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.