Roadtrip Valenciaanse kust

yvet-blogfotoTwee weken geleden heb ik Amsterdam ingeruild voor het centrum van het prachtige Valencia. En oh, wat vind ik het hier tof! Ik heb al heerlijke stranddagen gehad, tapas gegeten en natuurlijk de broodjes bij 100 Montaditos geprobeerd. Het weekend na mijn eerste stageweek wilde ik goed benutten en dat is gelukt. Zaterdag paella gegeten in El Palmar (inclusief slakken!) en de zonsondergang bewonderd in een bootje op het Alfbufera meer. Wauw! Op zondag ben ik met een Erasmus tripje naar Cabo la Nao, Playa del Moraig, Cueva de los Arcos, en het strand van El Arenal geweest. Klinkt als een extreem actieve dag, maar het was vooral genieten en daar vertel ik je graag meer over.

Cabo la Nao uitzichtpunt

7:15 – Wekker. Een uurtje later (slaap)wandel ik samen met mijn drie huisgenootjes de deur uit richting de metro.
9:30 – Twee bussen vol met studenten van over de hele wereld vertrekken naar de eerste stop; Cabo la Nao, ofwel Cap de la Nau. Dit uitzichtpunt met vuurtoren is ruim 100 km rijden en het meest oostelijke punt van de regio Valencia. Op heldere dagen kun je vanaf hier Ibiza zien, maar helaas waren er net wat wolken komen aanwaaien. Je kunt hier lekker picknicken tussen de bomen of bij El Mirador wat eten.

cabo-la-nao

Genieten to the max

12:00 – Het strand ‘Playa del Moraig’, inclusief sangria party, staat op de planning. Twintig minuten rijden later kijk ik mijn ogen uit. Wat is het mooi! De baai met helderblauw water ligt tussen steile kliffen in. Liggend op het strand met mijn lunchpakketje in de ene hand, en een koud glas sangria in de andere, kan ik echt intens ontspannen. Het is geen zandstrand, dus neem vooral je waterschoenen mee. Na urenlang zwemmen doe ik samen met mijn huisgenootje Winnie een drankje bij het hippe, en tevens enige, strandtentje Cocoro.

Zand en… vissen!

16:00 – Winnie en ik zijn precies op tijd terug bij de bus. De rest doet het allemaal lekker tranquilo. Ik besef nu dat we Cueva de los Arcos ook al gezien hebben. Dit is een grot(je) aan de rechterkant van het strand. Ik heb daar wat foto’s van gemaakt, maar vond het niet heel indrukwekkend. De volgende, laatste stop is het zandstrand van El Arenal. Dit hoort bij de plaats Javea, ook wel Xàbia. Het is hier erg levendig, met veel barretjes, restaurants, winkels en marktkraampjes. We zijn benieuwd wat we onder water zullen aantreffen en kopen daarom een duikbrilletje. Goede keus, want ik zie voor het eerst in mijn leven allemaal mooie vissen in het water. Super vet! We kopen nog een verkoelende frozen yoghurt bij Smöoy en gaan richting de bus.

roadtrip-valencia

Panne panne panne…

19:00 – Anderhalf uur rijden naar Valencia, een halfuurtje met de metro naar huis en dus lekker rond 21:00 thuis. Dachten we, maar helaas. Bus nummer 2 krijgt midden op de snelweg pech en onze chauffeur besluit 25 km verderop benzine te gaan halen, om dit vervolgens terug te gaan brengen. We arriveren rond 22:30 en ploffen een halfuur later hongerig op het prachtige terras van de culinaire… McDonald’s! Eind goed, al goed.

Dit tripje is perfect om wat meer van de prachtige omgeving van Valencia te zien en met de auto is het nog makkelijker te doen. Ik heb genoten!

Geschreven door Yvet, tekstschrijver voor Idyllisch Ibiza. Altijd in voor gezelligheid en dol op sporten, dansen, de zon en Valencia.

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.