Hier let je op als je met de auto op vakantie naar Spanje gaat

Ga je met de auto op vakantie naar Spanje? Dan heb je een heel aardige en vooral verre reis voor de boeg. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op een dergelijke autoreis. Zo is het zeer verstandig om de auto voor vertrek nog eens goed na te laten kijken door een vakman. Niemand wil na een paar honderd kilometer met pech langs de weg staan. Heb je kinderen en ga je met de auto op reis? Zorg dan dat de kinderen zich niet hoeven te vervelen in de auto gedurende de reis.

Zorg dat je scherp en alert bent in het verkeer

Het is zeer verstandig om als je met de auto naar Spanje gaat onderweg ergens te overnachten. Naar Spanje zou je best in één keer kunnen rijden, verstandig is het niet. In het drukke verkeer moet je scherp en alert zijn en blijven. Een overnachting ergens in Frankrijk is dus het aanbevelen meer dan waard. Gelukkig zijn er onderweg mogelijkheden genoeg. Wil; je niet op zoektocht, boek dan voor vertrek al een hotel langs de route die je rijdt.

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid

Wat zeker ook erg belangrijk is, is dat de auto verzekerd is. Nou ja verstandig, het is gewoon verplicht. Ga je zonder een autoverzekering afsluiten de openbare weg op en word je staande gehouden door de politie, dan krijg je een boete. En die boete liegt er bepaald niet om. Daarom check je dus voor vertrek hoe het met de verzekering zit en/of jouw auto ook goed verzekerd is. Wat betreft de autoverzekering heb je nogal wat te kiezen. De wettelijke verplichte en goedkoopste verzekering is de WA-verzekering. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid.

Niet verzekerd voor de schade aan de eigen auto

Met een simpele en goedkope WA verzekering ben je alleen verzekerd voor de schade die jij toebrengt aan de auto van iemand anders of aan andere mensen. De schade aan de eigen auto is dan bijvoorbeeld niet vergoed. Ook is vaak geen sprake van vervangend vervoer, mocht je onderweg naar Spanje te maken krijgen met panne. Een wat meer uitgebreide autoverzekering is de Beperkt Cascoverzekering. Nog steeds is dan de schade aan de eigen auto niet verzekerd. Wel is de auto verzekerd als sprake is van diefstal en brand. Uiteraard is deze verzekering ietsje duurder dan een WA verzekering.

De duurste verzekering is de Allrisk verzekering

De duurste autoverzekering is de Allrisk verzekering. Maak je per ongeluk schade aan de auto van iemand anders? Dan is nu ook de schade aan de eigen auto gedekt. Ook kun je bij schade of pech rekenen op vervangend vervoer, en dat is wel prettig als je ergens in Frankrijk of Spanje met een niet meer te gebruiken auto langs de vangrail staat. Het is dus altijd verstandig om voor je echt in de auto stapt naar Spanje, je eerst checkt of jouw auto al dan niet goed verzekerd is. Dan kun je de verzekering voor vertrek eventueel nog aanpassen.

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.