Hasta luego Amsterdam, Hola Valencia!

Op mijn tweede zondagmiddag in Valencia zit ik in Café Ubik; een libreria en cafe in één. In mijn nieuwe woonwijk Ruzafa heb ik even een momentje voor mezelf genomen om rustig terug te kijken op de afgelopen twee weken. Wat is er nou eigenlijk allemaal gebeurd? Na mijn laatste vakantie in Valencia van twee maanden geleden had ik opnieuw zo ongelofelijk genoten van de stad dat ik dacht: zou ik hier kunnen gaan wonen? En zo geschiedde. Huis onderverhuren, baan opzeggen, ticket boeken en gaan! Na een warm afscheid van huis en haard vloog ik op 25 november richting de zon. Althans… dat dacht ik. Zodra ik aankwam in Valencia volgde een week van regen. En ik liet die ochtend nog wel een heerlijk zonnig Amsterdam achter me!

Avontuur

Een welkomsborrel met mijn nieuwe team op de dag van aankomst zorgde ervoor dat ik me gelijk thuis voelde in Valencia: hoe leuk is het om je eerste avond door te brengen met mensen die allemaal dezelfde stap als jij hebben genomen en het avontuur hebben opgezocht? Een nieuw land ontdekken voor een vakantie is spannend; een nieuw land ontdekken als je nieuwe woonplaats is nog spannender. Gelukkig krijg ik altijd energie van avontuur en dingen ontdekken dus dat zat gelijk wel goed.

Geheime plekjes

Mijn eerste doel was om een fijn huis te vinden in Valencia: twee maanden geleden ontdekte ik voor het eerst de hippe wijk Ruzafa: hier vind je op elke straathoek een vintage winkeltje of fijn restaurant en schieten de koffie- en lunchtentjes de grond uit. Genoeg te ontdekken dus! Nadat ik een huis (met spaanse huisgenoot!) had gevonden begon het ontdekken van de sfeer en geheime plekjes van mijn nieuwe buurt. Waar zit de markt? Waar drinken de locals hun eerste kopje koffie ’s ochtends? Omdat ik groot fan van het strand ben zocht ik ook als eerste uit hoe ik het snelst bij het strand kon komen. Valencia heeft gelukkig een kilometers lang strand en is gemakkelijk te bereiken per fiets of openbaar vervoer.

Ontdekkingstocht

En hoe zien de eerste weken er verder uit van een Nederlandse in Valencia? Ik ben vooral de stad verder gaan ontdekken: waar zit de leukste yogaschool? Waar kan ik echte valenciaanse mandarijnen en ander fruit vinden? Wat is de beste hardlooproute? In park Turia, een droogegelegde rivierbedding van ruim 9 kilometer kun je een fijn parcours afrennen. Het park slingert door de stad heen en je kunt hier heerlijk wandelen, picknicken en sporten. Het beste van alles? Je eindigt met een spectaculair uitzicht: la Cuidad de las Artes y Ciencias. Dit gedeelte van de stad is bekend om zijn futurischtige gebouwen van architect Calatrava en een echte eyecatcher als je aan komt vliegen. Ik heb in mijn eerste week in Valencia ook gelijk kennisgemaakt met lokaal gebrouwen bier: in bierlokaal Olhöps, waar verschillende brouwers de ruimte krijgen om hun bieren te presenteren, vind je heerlijke lokaal en nationaal gebrouwen biertjes.

Een spannende en grote stap om in een nieuw land opnieuw te bginnen maar met een stad die zoveel te bieden heeft op het gebied van natuur, sport, strand, zon en cultuur is dat alleen maar heel leuk. Salud!

Geschreven door Babette, shopmanager in de Verrassend Valencia winkel. Surfer, yoga fan en ontdekt graag nieuwe koffietentjes en lunchzaakjes.

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.