Een avontuur in Madrid…

Blogrondje-Paulien De laatste weken van mijn stage in Valencia zijn aangebroken en samen met mijn goede vriendin Nadine ga ik op avontuur. Zo impulsief als we zijn, hebben we vrijdag kaartjes gekocht voor de bus en op tip van collegaatjes een hostel in Madrid geboekt. Benieuwd naar onze belevingen in Madrid? Lees hieronder het hele verhaal…

Zondagochtend 07:15 in Valencia: de wekker gaat af. Veels te vroeg natuurlijk en na 2 keer snoozen is het tijd om op te staan. De bus vertrekt om 09:00 en tot onze verbazing gaat alles vlekkeloos. De busreis was te vergelijken met die van een schoolreisje: gezellig praten, té veel eten, een rare film op en samen naar liedjes luisteren door oortjes te delen. Zo’n 4 uur later komen we aan in Madrid.

Wauw… een strak blauwe lucht, 20 graden en een duidelijke weg naar buiten. Of toch niet? Nope… het was nog geen 10 graden en na een heftige metrorit kwamen we naar boven en zagen we (in de stromende regen!) het eerste glimpje van de stad. Maar mooi en indrukwekkend, dat was het zeker! Overal waar we keken, zag je historische gebouwen, leuke restaurants en boetiekjes. De stad doet ons een beetje aan een combinatie van Parijs en Rome denken. Lopend door de gezellige straatjes van de wijk Cortes kwamen we al snel bij het hippe hostel waar we een nachtje bleven slapen. Het wordt mijn hostel-‘ontgroening’, maar volgens verhalen van vrienden is een hostel echt iets voor mij! Ik keek m’n ogen uit: wat was het cool en arty ingericht. Op de zwarte muren waren in verschillende kleuren boodschappen geschreven en bij het hostel hoorde ook een schattig cafeetje.

We dropten onze spullen en gingen op avontuur; de stad in! Ons plan was om zo veel mogelijk te zien in deze korte 2 dagen die we hadden. Lopend langs Plaza del Sol, Plaza Mayor en de vele winkeltjes komen we uit op een wat meer afgelegen pleintje. Tijd voor een biertje en wat te eten! Na een – veels te grote – hamburger met chips (typisch Spaans), liepen we verder. Next stop is Santa Maria de la Almudena en het Palacio Real. De kerk was enorm van binnen en het plein voor Palacio Real was dé plek om een fotoshoot te houden. Althans, een poging tot. Met de mobiel tussen het hek geklemd en de timer op 10 seconden is uiteindelijk de (amateur)foto van links onderin uitgekomen.

Blog-madrid-1

Het gaat steeds harder regenen… en dan besluiten we om toch echt even een paraplu te gaan kopen. Door Jardines de Sabatini, een prachtig parkje met veel groen, liepen we naar het grote winkelcentrum van Principe Pio. Hier aangekomen was het tijd om te shoppen! Overal waar we keken stond met grote letters: ‘Rebajas’. Dit is in Spanje vanaf 7 januari t/m eind februari en betekent dat er in eigenlijk alle winkels enorm veel sale is. Allstars voor €30,00 it is! Na een rondje door dit enorme winkelcentrum namen we de metro terug naar het hostel.

Terug in hostel 007 is het tijd om te relaxen en ons op te frissen. Onze roomies wilden vroeg slapen, maar wij hadden hele andere plannen. Om 23:30 begon namelijk de kroegentocht van het hostel. In de lounge van het hostel zat een groep van zo’n 10 mensen drankjes te doen. Gelijk was het hartstikke gezellig en met deze internationale groep (Peru, New York, Zweden, Turkije, Vietnam etc.) en de hostelmedewerker, begonnen we aan de kroegentocht. De dansmoves werden geshowd en tequila shots, biertjes en cocktails waren bij de €15,00 die we moesten betalen inbegrepen. Je raadt zeker al dat het een érg gezellige avond is geworden. De avond vloog voorbij… hieronder zie je een kiekje met onze Peruaanse vriendin en de hamburgers die we ’s middags hebben gegeten!

blog-madrid-2

Dag 2, en gelijk de laatste dag is aangebroken en we hadden nog genoeg te doen! Allereerst op zoek naar ontbijt (of eigenlijk een lunch, aangezien het rond 13:00 was). Tijdens deze zoektocht zijn we langs onder andere Park Retiro en Plaza España gelopen. Uiteindelijk kwamen we in het centrum het Italiaanse restaurant Ginos (Calle Arenal 15) tegen. Een zaakje waar we erg lekkere pasta en pizza hebben gegeten. Iets langer dan gepland bleven we hier zitten en hierna gingen we verder met onze route door de stad. We kwamen aan bij Plaza de Cibeles, waar we (op tip van Magisch Madrid) op een rooftop terras een heerlijke cappuccino hebben gedronken. Wat een uitzicht! Terug naar beneden hadden we nog even een paniekmomentje. De lift waar we in stonden stond namelijk opeens stil. De stroom viel uit en de knopjes werkten niet. Gelukkig zag een Spaanse man ons. Hij maakte nog een grapje in het Spaans, waar we allebei vrij weinig van begrepen, maar drukte toen op wat knopjes buiten de lift en hij ging (gelukkig!) weer open. Na ons vreugde-dansje, gingen we toch maar veilig met de trap naar beneden…

blog-madrid-3

Vervolgens wilden we wat cultureels gaan doen en omdat het Prado Museum voor studenten gratis is, liepen we hier naar binnen. Het museum is interessanter en mooier dan we dachten! Ons oog viel op een Mona Lisa look a like… geschilderd door een leerling van Leonardo Da Vinci. Allebei maakten we een foto van het schilderij en ineens hoorden we een man met een zware stem wat roepen.. Het was naar ons, ‘verboden te fotograferen’, zoiets zei de bewaker. Oeps… snel liepen we door. Na bekende werken van onder andere Goya en Rubens zochten we in dit immens grote museum naar de uitgang. 10 minuten later stonden we buiten. De tijd is voorbij gevlogen en we moesten naar het hostel om onze tassen op te halen.

blog-madrid-4

Om 18:00 uur stonden we in een overvolle metro en een uur later vertrok de luxe bus terug naar Valencia. Tijdens de terugreis zijn we allebei in slaap gevallen in de erg grote, zachte stoelen in de bus. Het was half 12 toen we weer het mooie Valencia inreden. Lekker in mijn eigen bedje na twee super leuke en avontuurlijke dagen!

Geschreven door Paulien van Merrienboer (tekstschrijfster van Bruisend Barcelona), houdt van reizen, gezelligheid en de Spaanse cultuur!

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.