Denny & Imca vertellen over Barcelona

Blogrondje-el-ranxoBarcelona is een heerlijke plek om te wonen, veel Nederlanders trekken dan ook naar deze bruisende stad! Wij hebben met een aantal Nederlanders gesproken die ervoor hebben gekozen naar (de omgeving van) Barcelona te verhuizen. Wat doen ze in de stad, waar komen ze het liefst en wat zijn hun tips?! Dit keer spreken we Denny en Imca van Lankveld.

1. Wat doen jullie in (de omgeving van) Barcelona?

Wij hebben een luxe Bed & Breakfast El Ranxo in Caldes de Malavella, een dorpje vlakbij Girona.

2. Waarom hebben jullie gekozen voor Barcelona?

Denny is ook een paar dagen per week werkzaam op een kantoor in Barcelona, daarom wilden wij ons in deze regio vestigen. Bovendien zijn wij zelf motorrijders en is dit een prachtig gebied om met de motor of fiets te touren. Onze Bed & Breakfast richt zich dan ook op onder andere motorrijders en fietsers. Wij bieden het transport van de eigen motor of fiets aan vanuit Nederland; halen de gasten op van het vliegveld in Girona en brengen ze naar onze B&B waar dan de eigen motor of fiets klaarstaat om te kunnen touren door het fantastische landschap van Catalonië. Bovendien heeft Caldes de Malavella een treinstation met een prima treinverbinding naar Barcelona. Na een treinrit van een uur sta je in hartje Barcelona!

3. Wat is voor jullie het grootste verschil tussen Nederland en Spanje?

Bovenal het weer natuurlijk. Het is fantastisch wanneer je ’s ochtends de gordijnen open doet en bijna altijd de zon schijnt. Maar ook de hectiek en stress die er in Nederland is, wilden we achter ons laten. Spanjaarden zijn relaxter, niet zo gehaast en nemen de tijd om meer van het leven te genieten.

4. Wat is jullie favoriete restaurant?

We hebben niet echt één favoriet. Er zijn teveel goede restaurants in Barcelona om op te noemen. Je kunt bijna overal heerlijk eten in deze stad…..wij proberen graag iedere keer weer een nieuw restaurant uit tijdens ons bezoek aan Barcelona.

5. Wat doen jullie het liefst in Barcelona?

Wij nemen vaak gasten mee naar Barcelona die daar dikwijls voor de eerste keer zijn. We gaan dan graag op de fiets de stad verkennen. Barcelona is een prima stad om te fietsen en je op deze manier te verplaatsen zodat je de gasten zoveel mogelijk van de stad kunt laten zien in een relatief korte tijd. Ook slaan we een bezoek aan de Barcelona Harley Days in juli nooit over; een fantastisch evenement op een nog fantastischere locatie midden in Barcelona.

6. Wat is jullie favoriete wijk in Barcelona?

La Barceloneta vinden wij erg mooi. Maar misschien is Barri Gotic wel onze favoriet; leuke, gezellige, oude straatjes en fantastische boetiekjes en kleine winkeltjes.

7. Hebben jullie als local nog een echte gouden tip die onze barcelona-liefhebbers moeten weten?

Als je kaartjes bestelt op internet voor een bezoek aan de Sagrada Familia, vergeet dan niet om gelijk een ticket te boeken met toegang tot de lift! Zo kun je met de lift naar boven gaan en vervolgens naar beneden wandelen. Je ziet dan de meest mooie plekjes en uitzichten van de Sagrada Familia!

Dit artikel is geschreven door Marloes Koopman, tekstschrijver voor Bruisend Barcelona. Levensgenieter, Spanjeliefhebber en gek op reizen, het ontdekken van leuke spots, eten, terrasjes en muziek!

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.