Florence vertelt over Barcelona

Blogrondje-Florence
Barcelona is een heerlijke plek om te wonen, veel Nederlanders trekken dan ook naar deze bruisende stad! Wij hebben met een aantal Nederlanders gesproken die ervoor hebben gekozen naar (de omgeving van) Barcelona te verhuizen. Wat doen ze in de stad, waar komen ze het liefst en wat zijn hun tips?! Dit keer spreken we Florence van der Voort.

1. Wat doe je in Barcelona?

Momenteel loop ik stage bij Verkeersbureaus.info voor mijn opleiding Communicatie en daar ben ik dan doordeweeks vooral druk mee. In de weekenden ben ik vrij en dan vind ik het altijd heerlijk om de stad te verkennen en een beetje rond te lopen!

2. Waarom heb je gekozen voor Barcelona?!

In eerste instantie was ik opzoek naar een buitenlandse stage in Spanje en had ik niet echt een voorkeur voor een stad. Maar sinds ik hier een tijdje ben, ben ik echt verliefd geworden op deze stad. Barcelona heeft heel erg veel te bieden en je hoeft je nooit te vervelen. Van strand, stad tot cultuur, er is echt voor iedereen wat wils.

3. Wat is voor jou het grootste verschil tussen Nederland en Spanje?

De gezelligheid en de manier van leven is echt het grootste verschil. Je haalt hier in Spanje veel meer uit je dag dan in Nederland. Het is hier heel gewoon als je tot ’s avonds laat buiten loopt. In Nederland zit je veel sneller na 6 uur op de bank en wacht je eigenlijk tot je gaat slapen. Ook vind ik de mensen veel relaxter hier. Ze komen veel minder gehaast over en zijn veel minder afstandelijk dan in Nederland. Alhoewel dat minder gehaast zijn soms ook voor ons Nederlanders heel vervelend kan zijn. Ik moest in het begin best even wennen aan het feit dat het heel normaal is als er een stuk of 7 mensen voor je staan in de rij bij de supermarkt kassa.

4. Wat is je favoriete restaurant?

Dale Un Corte is echt een heel leuk tentje. Het is een Italiaans pizza tentje vlakbij La Rambla. Je kunt hier natuurlijk een normale pizza bestellen, maar ze hebben ook pizza slices en zelfs een meter pizza. Die meter pizza hebben we al een aantal keren gehaald maar het is keer op keer echt verschrikkelijk veel. Wél is het ontzettend lekker en grappig.

5. Wat doe je het liefst in Barcelona?

Het liefst loop ik een beetje rond in de stad en geniet ik ondertussen van het zonnetje. Onderweg kom je altijd leuke terrasjes of plekjes tegen waar je even kan gaan zitten. Keer op keer verbaas ik me altijd weer over deze stad, omdat je elke keer weer iets anders leuks tegen komt.

6. Wat is je favoriete wijk in Barcelona?

El Raval is op dit moment echt dé wijk van Barcelona. Heel veel mensen kennen deze wijk alleen nog van de slechte kant, maar dat is echt sterk verbeterd. Op het moment dat je hier rond loopt zul je zien dat het echt een enorm leuke wijk is met hele leuke tentjes.

7. Heb jij als local nog een echte gouden tip die onze barcelona-liefhebbers moeten weten?!

Als je in Barcelona bent, moet je echt naar de plekken toe waar je zo mooi over de stad kunt heen kijken. Je kunt dan echt ontzettend goed zien hoe de stad is aangelegd en het uitzicht is natuurlijk altijd heel mooi. Plekken waar je zo mooi over de stad heen kunt kijken zijn bijvoorbeeld Park Güell, Tibidabo en Montjuïc. En als je ergens koffie wil drinken of wat wil eten, probeer dan een terrasje of barretje op te zoeken in een van de zijstraatjes. Daar vind je de echte ‘local’ tentjes en niet de zogenaamde ‘tourist traps’ zoals wij ze altijd noemen. Op die manier krijg je echt meer het Spaanse gevoel en vaak is het eten daar echt veel beter en betaal je ook nog eens een stuk minder.

Dit artikel is geschreven door Marloes Koopman, tekstschrijver voor Bruisend Barcelona. Geniet van het leven, houdt van Spanje en is gek op reizen, muziek, het ontdekken van leuke spots, terrasjes en foodfestivals!

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.